Наскоро нарекох този бюджет, бюджет на мързелив отказ от реформи.

...
 
Наскоро нарекох този бюджет, бюджет на мързелив отказ от реформи.
Коментари Харесай

Николай Василев: Този бюджет е мързелив отказ от реформи

 

„ Наскоро нарекох този бюджет, бюджет на ленив отвод от промени. Никакви промени в нито една сфера. Нищо забавно, инерция, много харчене, слаби резултати и отново недоволни “, сподели в ефира на bTV,  икономистът Николай Василев.

„ Не съм склонен, че който прави промени губи избори. Смятам, че няма такова нещо. Смятам, че хора, които не вършат никакви промени, са безусловно безполезни в исторически смисъл за своята нация “, безапелационен е той.

Според него „ няма смисъл от държавни управления, които имат милиони вдишвания и издишвания, само че нямат моменти, които стопират дъха “.

„ Изобщо не считам задачата от единствено 3% недостиг за някакво позитивно достижение и някакъв триумф. За мен това е неприятно достижение, неприятен резултат. Извънредни условия в живота се случват непрекъснато. Ние управляваме бюджетите последните две три години като че ли в никакъв случай нищо няма да ни се случи. Като нищо неприятно не ни се случва ние сме на ръба да не кажа банкрута, ами в случай че се случи нещо изключително “, добави той.

„ Дори и 2020, годината на Коронавирус до края на ноември, ние имахме остатък. 2021 година до ноември имахме остатък и дефицитът се получи единствено, тъй като новото постоянно държавно управление гръмна 9 милиарда за 9 дни. Това не беше в критериите за еврозоната. Следващата година отново същото “, сподели той.

Той акцентира, че поддържа, че към този момент няма да има повдигане на налозите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР